top of page

Chemo

Dé zaak die mijn periode van ziekte een stuk dragelijker heeft gemaakt! Willeke heeft (en nog steeds) veel voor me betekend.

Hoesanna, klant van De Haarzaak

chemotherapie.jpg

Haaruitval door Chemotherapie

Een bekende en vervelende bijwerking van veel chemotherapieën is haaruitval. De cytostatica zorgt ervoor dat de haarvormende cellen beschadigd raken. Het haar wordt dunner, breekt af of valt gedeeltelijk of in zijn geheel tijdelijk uit. Het haar groeit meestal na het stoppen van de chemo weer terug. Wat u aan haaruitval kunt verwachten, kan uw behandelend arts vaak vooraf aangeven. Een pruik of haarwerk kan dan uitkomst bieden om deze periode te overbruggen.

 

De Haarzaak: al meer dan 25 ervaring.

De Haarzaak heeft al meer dan 25 jaar ervaring met klanten die haaruitval ervaren door een chemotherapie. Wij snappen daardoor welke gevoelens hierbij spelen en bieden u een warm welkom en een luisterend oor.

Wij doen dit in alle rust en met volledige privacy in onze privé ruimtes. Samen kijken wij met u naar een passende oplossing zodat u zich in deze moeilijke periode geen zorgen hoeft te maken over uw haar. 

 

Niemand hoeft te zien dat u een haarwerk draagt.

De haarwerken of pruiken zijn er in alle vormen, maten en kleuren.Niet van echt te onderscheiden en te modelleren naar uw eigen vertrouwde kapsel. Afhankelijk van het optredende haaruitval door de chemotherapie kunt u kiezen voor een gedeeltelijk of geheel haarwerk of pruik. Ook bieden wij u een ruim assortiment met mooie hoofdsjaals of tops. Uiteraard kunt u alles zien, voelen en passen. 

 

Een haarwerk wordt vergoed door de verzekering bij chemotherapie.

Goed om te weten, wanneer u een chemotherapie ondergaat wordt een haarwerk (of pruik) geheel of gedeeltelijk vergoed door de verzekering. Er geldt in ieder geval een vergoeding vanuit het basispakket. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, heeft u misschien ook recht op een aanvullende vergoeding. Dit checkt u het beste even bij uw verzekering. Uw arts dient een medische machtiging af te geven waarin aangegeven wordt dat een haarwerk noodzakelijk is door haaruitval als gevolg van een chemotherapie. Wij helpen u graag bij deze administratieve handelingen.

Op onderstaande foto's is Cynthia te zien, zij heeft na een behandeling met chemotherapie onvoldoende haar terug gekregen. Voor Cynthia is de oplossing een haarstukje van echt haar welke past als een jas. 

MAAK EEN AFSPRAAK

Omdat wij geloven in een persoonlijke benadering kunt u bij ons enkel telefonisch een afspraak maken: 0114 361494.

Op basis van uw situatie zorgen wij dat wij alle tijd voor u kunnen nemen wanneer u bij ons vrijblijvend langskomt in de zaak komt. 

 

bottom of page