top of page

Alopecia

Wat ben ik blij dat ik de stap naar jullie heb gezet, dat had ik veel eerder moeten doen! Toen ik thuis kwam viel de mond van mijn man van verbazing open, hij kon maar 1 ding zeggen....prachtig...

Yolanda, klant van De Haarzaak

Verliest u plotseling, zonder aanwijsbare oorzaak, plukken haar? Krijgt u kale ronde of ovale plekken? Of heeft u misschien steeds dunner wordend haar, bijvoorbeeld bij uw scheiding? 

 

Alopecia is de Latijnse naam voor haaruitval. Het haaruitval kan zich op verschillende manieren openbaren. Langzaam dunner wordend haar, het in korte tijd verliezen van plukken haar waardoor u kale plekken overhoudt of in hele extreme gevallen al het haar verliest. 

 

Alopecia: wat kan de Haarzaak voor u betekenen?

De Alopecia diagnose wordt vaak door een huisarts of dermatoloog gesteld. Daar komen veel emoties bij kijken. Je haar is immers bepalend voor je uiterlijk. Gevoelens van onmacht, verdriet en boosheid passeren de revue. 

 

De Haarzaak heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het bieden van oplossingen bij Alopecia. Wij begrijpen dan ook als geen ander hoe moeilijk dit voor u moet zijn en zijn ervaren met het bieden van een oplossing. Ons motto  “mooi haar voor iedereen” betekent dat wij ook voor u een oplossing in huis hebben, waardoor u zich weer zelfverzekerd zult voelen. Zonder dat iemand anders ziet dat u een oplossing draagt!

De Haarzaak: onze werkwijze bij Alopecia.

Wij willen u graag de ruimte en tijd geven om uw situatie in alle mogelijke privacy te bespreken. Wij hebben daarom in onze salon privé ruimtes waarin wij u kunnen ontvangen voor een vrijblijvende en kosteloze intake. Ook is een huisbezoek, of een bezoek in een verzorgingstehuis of ziekenhuis mogelijk bij een medische indicatie. 

 

Door onze jarenlange ervaring begrijpen wij welke emoties er bij haaruitval komen kijken, wij luisteren naar uw persoonlijke verhaal en nemen de tijd om u op uw gemak te stellen. Daarna kijken wij samen welke oplossing het beste bij u past. Een haarwerk om uw haar op te vullen of misschien wel een haarwerk (pruik) die uw hele haar vervangt. 

Heeft u Alopecia?

We onderscheiden de volgende typen Alopecia:

 

Alopecia Areata: kale ronde of ovale plekken.

Bij Alopecia Areata heeft men plotseling last van kale plekken op het hoofd. Er verdwijnen in zeer korte tijd plukken haar waardoor er ronde of ovale plekken ontstaan. 2% van de mensen krijgt hier last van, zowel mannen als vrouwen. Men vermoedt dat het een auto-immuunziekte is waar nog geen wetenschappelijk aangetoonde behandeling helpt tegen het haarverlies. Gelukkig lost het zichzelf bij 80% binnen enkele maanden tot 1 jaar weer op. In de tussentijd is dit natuurlijk wel erg vervelend. Men voelt zich vaak onzeker en beschaamd. De Haarzaak heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het bieden van oplossingen voor haaruitval. Wij helpen u graag de kale plekken maskeren zodat u zich weer mooi en prettig kunt voelen. 

 

Alopecia Diffusa: haaruitval over het gehele hoofd.

Wanneer u last heeft van plotselinge haaruitval, gelijkmatig verdeeld over het hele hoofd, kan er sprake zijn van Alopecia Diffusa. Dit haarverlies treedt meestal op wanneer er een aanwijsbare oorzaak voor is. Denk aan medicijngebruik, schildklierafwijkingen, na een zwangerschap of bijvoorbeeld een ernstige ziekte met hoge koorts. Wanneer de oorzaak aangepakt wordt, zal het haar in de meeste gevallen ook weer terug groeien. De haaruitval is dus vaak tijdelijk en de haren zullen gemiddeld na 3 tot 4 maanden weer terug groeien. 

 

Alopecia Androgenetica: blijvende kaalheid.

​Dit is mannelijke en blijvende kaalheid. Mannelijk is echter misleidend want het komt helaas net zo goed bij vrouwen voor. Kenmerkend is dat het haar langzaamaan dunner wordt. De hoofdhuid wordt dan steeds beter zichtbaar. Bij vrouwen vooral bij de scheiding. Bij mannen voornamelijk bij de kruin en de inhammen. Maar liefst 40% van de vrouwen krijgt hier vroeg of laat last van. Ook kan dit al op jonge leeftijd voorkomen.

 

Alopecia Totalis: plotseling verlies van al het haar.

Dit is de meest gevreesde, maar gelukkig ook zeldzame vorm van Alopecia. Slechts 1 op de 250.000 personen overkomt dit plotselinge verlies van al het haar. Binnen zes maanden verliest men al het haar. Ook dan kan de Haarzaak helpen door het aanmeten van een maathaarwerk. 

 

Bij de Haarzaak kan uw haar en hoofdhuid eventueel microscopisch onderzocht worden en wordt er een behandelplan opgesteld zodat een bezoek aan de kapper weer aangenaam en zorgeloos wordt.

Alopecia .jpg
Alopecia haarwerk.jpg

MAAK EEN AFSPRAAK

Omdat wij geloven in een persoonlijke benadering kunt u bij ons enkel telefonisch een afspraak maken: 0114- 361494.

Op basis van uw situatie zorgen wij dat wij alle tijd voor u kunnen nemen wanneer u bij ons vrijblijvend langskomt in de zaak komt. 

 

Bekijk hier meer inhoudelijke informatie over haaruitval of Alopecia.

 

 

bottom of page